SOS BBQ

Rewelacyjny sos do potraw z grilla. Jest wyjątkowy w smaku: łączy w sobie smaki: pomidorowy, słodki, kwaśny.

Składniki:

- butelka ketchupu (ok. 450-500 g)

- pół szklanki wody

- łyżeczka czosnku w proszku

- 1 duża cebula

- 3 łyżki oleju roślinnego

- 1,5 łyżki musztardy

- 1,5 łyżki sosu Worcestershire (nie będzie - nic złego się nie stanie)

- 1,5 łyżki słodkiej papryki w proszku

- 1,5 łyżki octu winnego / jabłkowego / ryżowego / (w ostateczności spirytusowego)

- 7 łyżek cukru

- 2 łyżki miodu (ewentualnie dodatkowe 2 łyżki cukru)

- sól, pieprz

Do rondelka wlewamy olej i posiekana cebulę. Czekamy aż cebula się "zeszkli", może nawet lekko przysmaży. Dodajemy resztę składników. Przegotowujemy sos na małym ogniu, aby lekko zgęstniał. Podajemy w miseczce już przestudzony.

No Pages Found